Din guide til portvinens verden

Portvin er en smagfuld drik, som du muligvis gerne vil vide mere om. Det er i hvert fald en drik, som mange danskere foretrækker at nyde. Men ved du, hvor portvinen kommer fra, og om der findes flere typer af portvin? Ønsker du svar på disse spørgsmål, finder du dem herunder.

Hvor kommer portvinen fra?

Portvin er en vin, som er fremstillet af druer, der er høstet i Dourodalen i Portugal. Dette er værdifuld viden, da du kan imponere dine venner, din familie samt gæster med denne information. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvor portvin kommer fra. Med dette lille fakta kan du få gang i samtaler med en masse mennesker ved forskellige lejligheder

Findes der flere typer portvin?

Portvin minder faktisk en hel del om almindelig vin, da fremstillingen begynder på samme måde for de to typer drikke. En portvin starter altså sit liv som en helt normal vin. Men der bliver sat en stopper for gæringen tidligere, når det kommer til portvin, så den kan bevare sin sødme.

Vinen gæres til en alkoholprocent på 6 til 7 %. Herefter tilføjes der druesprit for at stoppe gæringen samt for at bevare restsukkeret i vinen. Efterfølgende er det måden og perioden, hvorpå vinen lagres, som afgør hvilken type portvin, der kommer ud af denne fremstillingsmetode. Lagringstiden har blandt andet en stor betydning i forhold til smagen.

Der findes forskellige kategorier af portvin. Den bliver nemlig opdelt i Ruby portvin og Tawny portvin. Ruby portvin er kendetegnet ved at være frugtig, mens en Tawny portvin er kendetegnet ved at have en mere krydret smag med noter af nødder