Du kan selv lave drinks med gin hjemme

Gin tonic

Det er en stor misforståelse, at drinks og cocktails ikke kan laves hjemmefra. Du kan nemt finde opskrifter på mange forskellige, lækre drinks, som du vil vinde mange stjerner for hos dine venner. Det eneste, du skal anskaffe dig, er en gin af god kvalitet, en masse isterninger, en shaker, masser af citrusfrugter og lidt ekstra tilbehør. Så kan du nemt indtage cocktailverden, når det kommer til skønne og læskende drinks med gin som hovedingrediens. Nogle drinks er supersimple, andre kræver lidt mere af dig. Læs med her, og få eksempler fra begge kategorier.

De helt simple

Der findes et utal af opskrifter med gin, som du nemt kan benytte dig af. Der er velkendte drinks, nemme drinks, komplekse drinks, og så er der de drinks, som ikke ofte ser dagens lys i private hjem. Du skal ikke snydes for nogen af dem. Og her er internettet en af dine bedste venner. Du kan nemlig finde opskrifter på stort set alle kendte og ukendte drinks med gin i. Det er bare at klikke ind på en troværdig søgemaskine, og så vil du finde flere hundrede opskrifter på drinks, der passer perfekt til enhver lejlighed.

Hvis du gerne vil lave en helt simpel drink med gin til dine gæster, så kan du gå efter en gin hass. Denne drink er ikke svær at lave. Til gengæld har den masser af lækre smagsnuancer, som dine venner helt sikkert vil sætte pris på. Der er både bitterheden fra den gode gin, syren fra citrusfrugten, og så er der sødmen fra den likør, som også skal tilsættes. Denne drink udmærker sig også ved at være en dansk opfindelse. Den er især populær på Fyn, hvor også opfinderen og bartenderen Kim Hass har udviklet drinken. Da han var bartender i Odense, fandt han på denne skønne cocktail, og derfor er der også noget nationalhistorie gemt i de lækre smage.

Vi må selvfølgelig heller ikke glemme klassikeren over alle klassikkere. Gintonic. Det er ret simpelt. God gin, god tonic, en skive agurk og lidt citrus. Så har du en fantastisk sommerdrink, der perfekt kombinerer friskhed og bitterhed med den oplivende syre. Klassikkere bliver klassikkere af en grund. Gintonic er ingen undtagelse her. Der er ikke så meget at sige om det. Den er simpel og hamrende velsmagende.

Den komplekse og udfordrende

Du skal ikke lade dig afskrække. Hvis du har de rigtige remedier, så er du i stand til at lave langt de fleste drinks selv. Der er dog nogle drinks, der måske godt kan behøve en smule øvelse. Det handler ofte om det æstetiske udtryk, men der kan også være noget med tilsmagningen, som kan være udfordrende.

Du vil sandsynligvis opleve det hele, første gang du laver en singapore sling. Her får du nemlig en drink, der indeholder mange forskellige ingredienser. Det gør den ikke uinteressant, tværtimod. Den smager fortryllende, men den er til gengæld ikke helt så simpel at kreere hjemme i køkkenet eller hjemmebaren. Den kræver lidt øvelse. Men du bør helt klart prøve den. Og med en god gin er du allerede godt på vej mod målet.