En våddragt og en tørdragt

Forskel på våddragt og tørdragt. En tørdragt holder en varm mens man dykker, ved at holde vandet ude. Det er meget praktisk, hvis man skal ud at dykke over længere tid. Det er vigtigt at kunne holde sig varm, så man ikke bliver syg, efter at have været kold i for lang tid. En våddragt har nogenlunde samme funktion som en tørdragt, bortset fra at den ikke holder dig tør. En tørdragt holder dig varm og tør i vandet. En våddragt skal sørge for at man ikke bliver alt for kold i vandet. Den suger vandet ind i dragten, og det vand skal virke som et isolerende lag mellem huden og dragten, og det er dette lag som skal sørge for, at man ikke bliver kold.

Hvornår skal man bruge en tørdragt frem for en våddragt

Som ved så mange andre ting er folk forskellige. Det gælder også ved dykning. Ved en våddragt er der et større varmetab end ved en tørdragt. Hvornår skal man så bruge den ene dragt, og hvornår skal man bruge den anden? Det anbefales at man bruger en tørdragt, når vandet man skal dykke i, er koldere end 15 grader. Som aktiv dykker i de nordiske lande, er en tørdragt et must have, da den isolerer både for vandets temperatur og landets temperatur, når man er oven vande mellem dykningerne.

Dykning i fritiden

I de fleste tilfælde dykker unge mennesker for første gang på en udlandsrejse i et varmt land, hvor vandet er dejlig varmt. Her ser man ofte specielle fisk og andre vanddyr, som man ikke har i de nordiske lande. I Australien er det muligt at dykke og se koraller, men man skal skynde sig, hvis man skal nå det. Koralhavet er ved at dø ud, grundet at havvandets temperatur stiger år for år, og det kan korallerne ikke holde til.