Aktiver din hund

Når man erhverver sig en hund, forpligter man sig til at aktivere den. Det er både på et fysisk og et psykisk niveau. Hvis ikke hunden får tilstrækkelig motion, ender den som mange mennesker i samme stadie: som en sofakartoffel.

Giver du til gengæld hunden godt med motion, vil den nyde godt af en sundere krop og dermed bedre liv. Et liv, hvor den har mange år til at løbe omkring og være legesyg.

At få motioneret sin hund behøver ikke nødvendigvis at være en sur pligt. Det kan nemlig kombineres med andre aktiviteter, som du selv nyder godt af. Er man vild med at gå lange ture, ligger det selvfølgelig til højrebenet at tage hunden med sig, men andre aktiviteter gør sig også godt til et menneske-hund-samarbejde.

Er man ivrig jæger, er det naturlige næste skridt selvfølgelig at træne hunden til jagt. Det kan gøres gennem certificerede hundetrænere. Alternativt kan man stille op til konkurrencer i trænede hunde. På den måde har både du og hunden et fælles mål at arbejde hen imod.

Det er vigtigt at huske på kosten, når man aktiverer sin hund mere end normalt. Ligesom professionelle sportsfolk skal også meget aktive hunde have ordentlig kost. Her er ikke bare tale om mængden af mad, men også kvaliteten. Undersøg derfor hvilket hundefoder, der passer din hund bedst.

Det er også en god idé at holde hjernen skarp på hunden, så den fortsætter med at lystre. Det kan gøres ved at købe små spil, hvor hunden igennem en række opgaver får godbidder, når den løser opgaverne.

Er man kreativ kan man også selv finde på spil der udfordrer din hund. Sørg også for hele tiden at lære den nye tricks, så den ikke går hen og bliver doven, når først den kan give pote.