Kom i gang med at ride med det rette rideudstyr

Vil du gerne gå til ridning? Uanset om du er voksen eller barn, er det yderst spændende at starte til ridning. Men før du er klar til at møde op til din første ridetime, er det vigtigt, at du har det rette rideudstyr.

Ridehjelmen er det vigtigste rideudstyr

Til din første ridetime bør du have en ridehjelm. Ridehjelmen er uden tvivl det vigtigste udstyr. Du kan nemlig sagtens ride med gummistøvler, leggings og en sweatshirt, hvorfor du ikke allerede fra starten behøver at købe ridetøj og ridestøvler.

Dog kan det være svært at finde ud af, hvilken ridehjelm du skal købe, da der er så mange forskellige på markedet. Leder du efter en ridehjelm, bør du have disse tre faktorer in mente:

  • Ridehjelmen skal være sikkerhedsgodkendt
  • Ridehjelmen skal have den rette størrelse
  • Ridehjelmen skal passe til din hovedform

Ridestøvler er også godt at have som nybegynder

Ridestøvler er godt nok ikke strengt nødvendige, men de er gode at have som nybegynder. Næstefter en ridehjem bør du altså købe et par ridestøvler. Ridestøvler er udformet på en måde, så du ikke hænger fast i hverken sadelklappen eller stigbøjlerne. Det er derfor mere sikkert at have ridestøvler på, når du rider.

Ridehandsker giver en god beskyttelse

Det næste rideudstyr, du bør købe, er ridehandsker. De giver nemlig en rigtig god beskyttelse af dine hænder. De hjælper med, at du ikke får vabler og slid i dine hænder, når du rider i starten. Derudover kan du også holde meget bedre fat i tøjlerne, hvis du har ridehandsker på.