Bliv en bedre forfatter med et whiteboard

Som så mange andre mennesker, går du måske også rundt måske med en forfatter i maven. Du kan garanteret se fantastiske historier rulle hen over øjenlågene på dig, når du sover. Hvis du læser den her, sidder du sikkert med det samme problem som mange andre forfattere in spe: en skriveblokade.

 

For selvom du kan beskrive din hovedperson i detaljer, mobber word-dokumentet dig med sit blanke lærred og blinkende cursor, hver gang du prøver at sætte dig til tasterne. Det er nok til at få selv hærdede forfattere til at tvivle på deres egne evner.

 

Kuren mod den ondskab er måske meget mere simpel, end du lige kan forestille dig. Jeg vil nemlig ikke give dig en recept på lange bøger eller skriveøvelser. Jeg vil blot anbefale dig at købe et whiteboard.

 

Tankemylder

Kvalitets whiteboards er nemlig en trofast ganger i mange af skriveriets faser, men især i den første fase, når du hverken har struktur, plot eller karakterer på plads, men en løs idé om en historie med mange inputs.

 

Her kan dit hoved føles som indersiden af bikube, med tanker om miljø, karaktertræk og små sætninger. De tanker er guld værd, men de er også flygtige. Få dem derfor nedfældet på dit whiteboard, inden de forsvinder som lejrbålets gløder i nattehimlen.

 

Struktur

Nu har du de fleste detaljer om din historie på plads. Godt. De skal samles til en historie, som folk faktisk gider at læse. Brug dit whiteboard til at strukturere scenerne i din bog. Tegn det efter spændingskurven, og plot dine tanker ind, hvor det giver mening.

 

Når du så skal sætte dig til at skrive din historie, kan du hele tiden skele mod dit whiteboard, for at se, hvad scenen, du sidder og skriver, skal føre videre til.