Bliv klar til din vandretur

Vil du gerne i gang med at vandre lange ture, bør du være forsynet med de rette ting, så turen bliver så behagelig som overhovedet muligt. Har du det godt, mens du vandrer, kan du meget bedre nyde turen og få opladt dine batterier, så du får endnu mere energi i dagligdagen. Her kan du læse mere om, hvad du har brug for på en vandretur.

Vandrestøvler og tøj

Når du skal ud og vandre, er det alfa og omega, at du har den rette beklædning. Især dit fodtøj er meget vigtigt, da dine fødder helst skal kunne holde til hele turen. Du bør derfor investere i et par ordentlige vandrestøvler, der sidder godt på dine fødder. Støvlerne bør ydermere være vandtætte. 

Det er også værd at tænke over dit tøj. Om sommeren skal du have tøj på, der beskytter dig mod solen og som hjælper dig med at komme af med sved. Er det efterår eller forår, er det en god idé at have regntøj med, så du ikke bliver hverken våd eller kold. 

Rygsækken er uundværlig

En rygsæk er et uundværligt redskab på en vandretur. Her kan du nemlig opbevare alle de ting, som du skal have med. I rygsækken kan du eksempelvis opbevare:

  • Førstehjælpsgrej – Det bør være alt lige fra plastre til forbindinger m.m. 
  • Mad og drikke – I rygsækken bør du have en madkasse samt en drikkedunk. Det kan eksempelvis være en drikkedunk fra Camelbak.
  • Solcreme og læbepomade – Begge dele kan være nødvendigt på en vandretur.