Elsker du at vandre i naturen? Så besøg Jammerbugten

Der findes et væld af forskellige slags hobbyer. Nogen kan lide biler, andre samler på frimærker og så er der dem, der går til fodbold. Endelig er der dem, som godt kan lide at vandre i naturen. Hvis du er en af dem, så synes vi du skal tage en tur til Jammerbugten. Her finder du nemlig et utal af smukke og spændende vandreruter.

Tag på en lang tur langs Nordsøstien

En af de mest kendte vandreruter i Jammerbugten er Nordsøstien. Strækningen er intet mindre end 5.000 km lang, og du kommer forbi utallige smukke strækninger. Ud af de 5.000 km er ca. 90 i Jammerbugten. Her kommer du forbi flotte udsigtspunkter, kyster, klitplantager og golde heder.

Gå gennem Jylland

Hvis du ikke lige har lyst til at vandre en 5.000 km lang tur, findes der heldigvis også kortere vandreture. En mulighed er at gå Hærvejen, som er en vandrerute på flere hundrede kilometer. Du kan også cykle rute, hvis du hellere vil det. Her kommer du ned gennem Jylland, og oplever både kyst, heder, skove, åbent land, klitter og meget, meget mere. Hærvejen af en af Danmarks mest spændende vandreruter.

Besøg Jammerbugts højeste punkt

Hvis vandreruten skal være af en overkommelig længde, kan du også vælge at gå turen fra Tranum til Fosdal, som er på 11 km. Denne rundtur tager dig bl.a. forbi Jammerbugtens højeste punkt, Bavnehøj. Du kommer naturligvis også forbi flere smukke steder, bl.a. Langdalen og Ingeborgs Bakker.

Hold øje med spændende arrangementer

Når du vandrer gennem Jammerbugtens smukke landskab og hyggelige byer, bør du holde øje med kommende arrangementer i området, som du kan deltage i, mens du er der. Det kan du gøre ved at læse Jammerbugtposten. Her kan du løbende læse om kommende events og arrangementer i og omkring Jammerbugten, så du ikke går glip af noget, mens du er der.