Er leasing noget for dig?

Vil du gerne kende alle dine udgifter, i forbindelse med at leje en smart bil, så er en af de mange mercedes leasingbiler, måske lige noget for dig? Leasing kan være en god ide for dig, der har brug for en bil i en kort periode. På den måde, kan du helt slippe for at lave et dyrt banklån, for at få råd til at købe en bil. 

 

Når det kommer til leasing, findes der flere forskellige måder, du kan gøre det på. Grundlæggende kan man sige, at der findes to typer af leasing; nemlig operationel leasing og finansiel leasing. 

 

Vælger du den løsning der hedder operationel leasing, ved du helt nøjagtig hvordan dine udgifter er, i forbindelse med bilen. Sagt med andre ord, vil der ikke komme andre udgifter i forbindelse oveni, altså ikke flere end dem du allerede er bekendt med, når du leaser bilen. Når din leasingperiode er forbi, skal du blot returnere bilen, intet andet. 

 

Hvis du i stedet vælger den finansielle løsning, står du selv for de eventuelle reparationer der måtte være på bilen. Du skal også selv sørge for, at bilen kommer til service og får skiftet dæk. Denne løsning er ofte dyrere end den operationelle leasing. 

 

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alting, og det gælder selvfølgelig også, når det handler om at lease en bil. Overvejer du at lease en bil, skal du sørge for at sætte dig godt ind i reglerne, der omhandler leasing. Du bør også gøre op med dig selv, om du helt og aldeles vil undgå forskellige omkostninger i leasingperioden, eller om det for dig, ikke betyder noget at stå med nogle af omkostningerne selv.