På tide med en ny hobby? Prøv havkajak

Vi går lysere og varmere tider i møde, hvilket betyder, at vejret snart indbyder til langt flere udendørsaktiviteter. Der findes dog efterhånden et hav af forskellige aktiviteter, som kan laves udenfor. Har du allerede prøvet med padleboard, surfing eller beachvolley, og ønsker du i år at gå en helt anden vej, så er der måske hjælp at hente her. Hvis du stadig nyder den friske havluft, og du ikke er bange for at blive lidt våd, er havkajak måske den nye hobby for dig.

Hvordan er en havkajak designet?

Inden du giver dig i kast med hobbyen, får du en kort introduktion til, hvad denne faktisk indebærer. Ligesom navnet antyder, er havkajakker designet til at kunne tåle havets bølger. Derudover er de designet, så der er mulighed for at medbringe diverse oppakning, og egner sig derfor godt til tursejladser, hvor der er brug for proviant på turen. Selvom det hele foregår på havet, skal du ikke være bange for dine ting. De ligger trygt beskyttet i vandtætte rum.

Vælg den rette havkajak

Når du er ny i hobbyen, bør du som en start vælger en begynderkajak. Der findes et hav af forskellige kajakker på markedet og i forskellige prisklasser. Hvis du blot tester hobbyen, kan du passende begynde med en kajak i den lavere prisklasse, hvor, hvis du bliver glad for hobbyen, gradvist kan opgradere din havkajak. Noget der er godt at overveje, inden du fastlægger dig på en type er, hvilken størrelse du har brug for. Havkajakker designes i forskelle længder og bredder, så de matcher forskellige kropstyper. Er du meget høj, bør du vælge en lang kajak, mens du snarere skal have en kortere kajak, hvis du er lav. Mangler du yderligere vejledning og rådgivning, kan det altid være en god idé at hive fat i fagfolk, og få deres vurdering på kajaktypen for dig.