Hvor meget ved du egentlig om elektricitet?

De fleste er nødt til at forholde sig til elektricitet i et vist omfang. For hvad end det handler om at få strøm på mobiltelefonen eller om at finde den rigtige elaftale, så er det noget, man er nødt til at tænke over fra tid til anden. Men alligevel er det langt fra alle, der har lige godt styr på det. Mange kunne nok have gavn af at sætte sig lidt bedre ind i visse forhold, der vedrører el. For det vil kunne hjælpe dem, både i det daglige, og når de skal vælge det rigtige elselskab.

Ved du, hvad du betaler?

Prisen for el varierer. Det er dog ikke sikkert, at dine elpriser gør det. Det afhænger dels af din elaftale, og af prisen på kwh. Det er dog noget, du bør vide mere om og forholde dig lidt til.

Bliv klogere på kwh prisen. Der vil nemlig både være en markedspris, og så vil der være den pris, som din eludbyder har for dig.

Det er i den sammenhæng også værd at blive klogere på forskellen på flexaftaler og faste prisaftaler. Der kan nemlig være fordele og ulemper ved dem begge, som afhænger af dit elforbrug.

Ved du, hvor din el kommer fra?

Hvis du nogensinde har stået med ansvaret for at finde en eludbyder, så ved du sikkert, at der er mange om buddet. Der er særligt sket, efter elmarkedet blev privatiseret herhjemme. Men ved du egentlig, hvor din el kommer fra?

Det kan faktisk være svært at sige, præcis hvor den el, der kommer ud af dine stikkontakter, kommer fra. Der er nemlig flere kilder, som bruges til det. Derfor kan der være tale om både vedvarende energikilder, så som vind- og solenergi, og fossile brændstoffer, så som kul- og gasværker.

Derfor har dit valg af udbyder faktisk ikke den store indflydelse på energikilden.