Sådan finder du motivation til at arbejde

Hvis du for tiden mærker, at du har mindre motivation til at lave dit kontorarbejde, er der nogle ting, du kan gøre, for at finde arbejdslysten igen.

Det sker for alle, at motivationen forsvinder – det er noget, der kommer og går, og som vi ikke rigtig selv har kontrol over.

Men hvis du gerne vil i gang igen hurtigst muligt, fordi dit arbejde simpelthen kræver det af dig, eller fordi er ved at komme bagud med dit arbejde, bør du læse med her.

Lad der ske noget nyt på dit kontor

For at du kan finde arbejdslysten igen, kræver det, at du laver lidt om på de omgivelser, som du arbejder i. Tag en dag eller to, hvor du virkelig har tid til at rydde op, rydde ud, rykke rundt og lave plads på dit kontor – din motivation vil helt sikkert komme tilbage, i takt med, at du gør dit kontor mere spændende og inspirerende.

Vælg farver og lys

Overvej hvilke farver der passer bedst til dit kontor. Mange mennesker finder rolige og neutrale farver bedst egnede til et arbejdsmiljø. Hvis du vælger for lyse eller for mørke farver, kan det have en negativ indvirkning på din evne til at koncentrere dig og på dit generelle humør.

Derfor er det ofte bedst at vælge rolige og neutrale farver til kontoret.

Sørg også for at have god belysning på dit kontor. God belysning kan hjælpe dig med at undgå træthed og hovedpine.

Ergonomisk indretning

Indretningen bør være ergonomisk. Det betyder, du med indretningen skal tage hensyn til, hvordan du bevæger dig bedst rundt på kontoret og bruger kontoret. Tænk over, at din kontorstol står på et underlag til kontorstol, så du kan bevæge dig let rundt i dit kontor, mens du sidder i stolen.